Om uppfödaren

Hej och välkomna till oss!

Jag som har kennel Whoonehults heter Emmie, bor tillsammans med Peter och sonen Liam. Jag har sedan tidig ålder haft ett stort intresse för djur och natur. Har hållit på med både hästar och hundar i stort sett hela mitt liv, både som sällskap och på tävling.

Som 17 åring skaffade jag mig min första egna hund en Dobermann och har i många år haft just bruksraser som Dobermann och Rottweiler. Helt fantastiska raser men tyvärr så har jag haft endel otur vad gäller skador och sjukdomar. Detta resulterade i att jag började leta efter en ”ny” ras då jag kände att jag ville starta om och hitta en friskare ras.

Det var här någonstans jag började intressera mig för vinthundar och snabbt gick det upp för mig att det var just Whippet jag skulle ha!

Har alltid varit fascinerad utav avel och uppfödning och det har varit min dröm sedan barnsben att få ha och driva en egen kennel en vacker dag. År 2018 planerades det för fullt och vi fick vår första whippet kull efter vår älskade Berit. Målet var att få fram en kull som var mentalt stabil, trygg, framåt och framför allt frisk och sund. Det blev en stor kull på 11 valpar som vår lilla Berit skötte prickfritt, vilken fantastisk mamma hon visade sig vara!

2019 ansökte jag om kennelnamn och fick det godkänt i FCI och SKK och här är vi nu, äntligen har jag uppfyllt min barndomsdröm.

Är ni nyfikna på oss och våra hundar är ni varmt välkomna att höra av er, vi tar även emot besök från er som är nyfikna på och vill lära känna rasen!

Ha en fin dag!

Mvh Emmie